Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Vitaking Ascorbinsav (C-vitamin) por 400g

Ár:
2.690 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Utolsó 2 db raktáron
Gyártó: Vitaking

400g C-vitamin por

A Vitaking aszkorbinsav por terméke por formában tartalmazza a C-vitamint. Semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, csak tisztán ezt az értékes hatóanyagot. Nagy kiszerelésének köszönhetően igazán gazdaságos forma, jó ár-érték aránnyal bíró termék.

A C-vitamin vízben oldódó. Egyike a leggyakrabban szedett vitaminoknak.

Az aszkorbinsav por(ascorbin acid) egy nagyon gazdaságos C-vitamin forrás. Egyszerűen elkeverhető teában, vagy akár limonádé is készíthető belőle.

Rengeteg természetes összetevőjének köszönhetően a C-vitamin kiegészítők ezen formája még hatékonyabban tud hasznosulni a szervezetben.

 

barion-online-fizetési-szolgáltató

Leírás

A C-vitamin hozzájárul:

  • az immunrendszer normál működéséhez intenzív test­mozgás alatt vagy azt köve­tően,
  • a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz,
  • az idegrendszer normál műkö­déséhez,
  • a normál pszichológiai funkció fenntartásához,
  • az immunrendszer normál működéséhez,
  • a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez,
  • a fáradtság és a kifáradás csök­kentéséhez,
  • az E-vitamin redukált formájának regenerálásához,
  • fokozza a vas felszívódását.

A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az alábbi funkciókhoz:

  • az erek normál állapotának, műkö­désének fenntartásához,
  • a normál csontozat fenntartásához,
  • a porcok normál állapotának, műkö­désének fenntartásához,
  • a fogíny normál állapotának fenntar­tásához,
  • a bőr normál állapotának, működésének fenntartásá­hoz,
  • a fogak normál állapotának fenntartásához.

A C-vitamin bizonyítottan hatásos lehet sokféle egészségügyi probléma kezelésében. A téli időszakban semmiképpen nem elhanyagolható a megfelelő mennyiségű C-vitamin fogyasztás.

Az 1920-as évek végén Szent-Györgyi Albert ismeretlen anyagot talált a mellékvesében. Megállapította összetételét (C6H8O6) ami előbb a hexuronsav, később pedig az aszkorbinsav nevet kapta. Ekkor azonosította a C-vitaminnal. Mára a C-vitamin a legismertebb és legtöbbet használt vitamin.

Később Szegeden felfedezte, hogy hogyan lehet nagyobb mennyiségben előállítani ezt a szerves savat.

Aszkorbinsav = A- fosztóképző + scorbuticus (jelentése: skorbut)

C-vitamin = L-aszkorbinsav , ha gyümölcsből vonják ki akkor is és ha laborban állítják elő akkor is ugyan azt a vegyületet kapjuk.

Az aszkorbinsav egy igen sérülékeny vegyület, például hő hatására elég  gyorsan elbomlik. Tehát ha zöldségeket, gyümölcsöket főzzük, sütjük, akkor gyakorlatilag megsemmisítjük a C-vitamin tartalmukat.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés